středa 22. srpna 2012

Háčkované čepičky pro kluky i holčičky



Háčkované čepičky na malých dětech se mi líbí... Ale když projdu nabídku třeba na Mimibazaru, tak je to všechno na jedno brdo - pro holky háčkované kytičky a motýlky, pro kluky opice a buldoci a la Next. A to už se mi nelíbí...

A tak jsem šla vlastní cestou, spojila háčkování s šitím a ozdobila čepičky látkou. Pro kluky mám zatím exemplář s mašinkou (látka od Roberta Kaufmana) a s dinosaurem (látka z Buttinette). Bohužel tady jsou možnosti trošku omezené nabídkou látek pro chlapečky, kterých opravdu moc není :-(.




Pro holčičky je to zatím několik kousků zdobených kytičkami tzv. "jojíčky" s knoflíkem uprostřed. Kytičky jsou většinou z dovozových (převážně amerických) látek, přece jenom jsou oproti českým (no spíš polským)  designově i materiálově trošku někde jinde... 




Všechny čepičky jsou ze 100% bavlněné příze, pruží a hezky se přizpůsobí hlavičce. Jsou vhodné na jaro/podzim. Aplikace jsou také z bavlněných látek, jen knoflíky buď dřevěné nebo plastové. Cena je cca 150-200 Kč dle velikosti, použitých látek apod.
 Pokud byste si přáli čepičky pro vašeho mrňouska, poprosím vás o obvod jeho hlavičky (měřený nad ušima stejně jako u paní doktorky :-)...).








Žádné komentáře:

Okomentovat